Det är ett vinnande koncept, det där med kaffe. Svenskarna började dricka kaffe redan på 1600-talet och vi fortsätter som aldrig förr, så kaffet är en böna med hög popularitet. På Ting & Tanke säljer vi kaffe från Johan & Nyström och Aftek. Har Du kaffemaskin hemma så vill Du kanske köpa hela bönor annars maler vi gärna ditt kaffe till önskad grovlek. Det är en underbar doft som sprider sig i rummet när man maler kaffet vilket förhöjer mysfaktorn.

Våra kaffesorter

Bourbon jungle: Kraftfullt, bittersött och nästan lite rökigt, med en lång eftersmak.

Perduras: Ett kaffe från Peru eller Honduras beroende på säsong, alltid med smaker av kola, nougat och röda äpplen.

Fika: En välbalanserad blandning med smak av nöt och choklad.

La bomba: Det här är en traditionell och kraftfull espresso med mörka, bittra smaker som för tanken till Sicilien.

Arabicabönorna från Brasilien som Aftek säljer är noga utvalda bönor med jämn kvalité. Bönorna rostas i Hälsingland på ett mindre rosteri och smaksätts lokalt av Aftek. Det finns många härliga smaker på Afteks kaffe. Populära smaker på Ting & Tanke är bland annat Irish cream, choklad, Päronconjac och hasselnöt. Dessa har vi alltid i lager (med reservation för slutförsäljning). Till årets olika högtider/säsonger tar vi sedan in tillfälliga smaker. Till exempel till Alla hjärtans dag har vi ibland inne ett kaffe som heter Kärlek. Detta kaffe har en smak av jordgubbar och grädde.

Hur starkt gillar du ditt kaffe?

Du kan med fördel blanda det smaksatta kaffet med ditt vanliga kaffe och på så sätt komma fram till vilken styrka Du vill ha. Normalt sett tar man 1 skopa kaffe för varje mugg vatten man häller i sin bryggare. Men sen kan det variera från person till person hur starkt man vill ha sitt kaffe. När man skall brygga sitt smaksatta kaffe kan man börja med 50% smaksatt och 50% av sitt vanliga kaffe och därefter prova sig fram.

Present? Köp en kopp/mugg till!

Önskar Du köpa en present som innehåller kaffe så kan man plocka ihop lite olika tillbehör till kaffet. Här på Ting & Tanke har vi flertalet kaffekoppar/muggar. Rustik mugg från House Doctor i blågrått och svart. Bruka designs muggar finns i några olika modeller och färger. Från IHR kommer det kaffemuggar med olika figurer på och PotteryJos muggar finns i 9 färger och är en härlig färgkavalkad att titta på. Vill man ha flera till antalet kan man välja att blanda olika färger, men självklart går det också bra att köpa en och samma färg.

Det finns också kaffeskedar i olika modeller i vårt sortiment. Det varierar från tid till annan vilka modeller vi har. Det finns både vanliga teskedar och teskedar från Spegels i trä. Vill Du ge bort ett kaffemått, har vi det också. Den mest unika produkten vi har i butiken är ett återvinningsbart kaffefilter. Ett UF-företag i Falkenberg skapade denna produkt när de drev ett ungdomsföretag i gymnasiet. Som pricken över i kan du sätta till en kaffeservett i presentförpackningen. De finns med olika mönster och varierar efter säsong.

När Du kommer in på ting & Tanke känner Du genast den behagliga doften av nymalt kaffe. Be personalen hjälpa dig att välja ut den smak som passar dig bäst. Vi förpackar ditt kaffe i en kaffepåse och där kan Du förvara ditt kaffe i flera månader. Allra bäst är det att förvara kaffet i en burk med tätslutande lock. Vi har olika modeller i butiken.