Vi älskar presenter här på Ting & Tanke! Tja vem gör inte det? Att få en present av någon är ju så spännande. Bara just tanken på att någon har gjort sig besväret med att välja ut en sak till mig som sen slagits in i fint presentpapper och fina band på. Bara det gör ju att man bli ganska lycklig tycker jag 😊. Vi får inte glömma bort att uppmärksamma varandra.

Här på Ting & Tanke slår vi fortfarande in presenter i presentpapper åt dig som önskar det. Vi har presentpapper som passar till många olika tillfällen. Vill man kanske ha sina presenter inslagen cellofan, så fixar vi det också. Vi säljer dessutom olika presentpåsar som Du kan lägga din present i. Ibland kan förpackningen, till produkten Du har köpt, vara mönstrad och då kan det räcka att man sätter ett fint band runt så är man lite snäll vid miljön också. Vi säljer också presentpapper på rulle.

Vad skall man då köpa i present?

Ja många gånger vet man exakt vad som önskas men de flesta gånger har man ingen aning om vad man vill ge bort. Då brukar vi hjälpas åt här i butiken. Kunden får svara på några frågor från personalen och sakta men säkert har man kommit fram till några alternativ som kan passa. Ibland hittar man flera saker som passar in och man sätter ihop dessa till ett litet kit, ofta i cellofan. Ibland är det en enda sak som blir perfekt.

I butiken finns prylar från golv till tak – så att be personalen om hjälp är lättast för dig som kund.

Presenter från kända märken

I de svenskdesignade figurerna från Bengt & Lotta och från danska Speedtsberg kan man hitta symbolik som kan passa in på mottagaren exempelvis din partner. Ett hjärta i smide eller ett par som håller om varandra kan symbolisera förhållandet till sin partner. En figur där paret tillsammans bildar en ljushållare är mycket vacker. Ett servettställ där det gamla paret sitter och fikar visar upp ett strävsam gammalt par – eller ”Du & Jag”.

Majas Cottage är ett välkänt märke för design i Sverige. En grossist som tillverkar lyktor med tänkvärda texter på, porslin, inredningsdetaljer m.m. Allt säljs till förmån till barncancerfonden. Ett behjärtansvärt ämne som berör många. Perfekt present till mamma, pappa, fröken, kollegan eller bästa kompisen. Det finns ibland texter som med fördel kan passa den som har hamnat i sorg eller för den man saknar i livet.

Från Klippan och Ekelunds har vi både filtar, handdukar, barnfiltar och dukar i alla möjliga färger och former. En härlig filt i lammull från Klippan passar bra i tv-soffan hos både gammal och ung. För den som vill lägga en duk från Ekelunds på bordet kan det bli svårt att välja vilket mönster man vill ha – det finns så många. Ekelunds har också tagit fram den omåttligt populära produkten ”Falkenbergshandduken”. En handduk med stadens namn på blir ofta en gåva till någon utomlands. Till studenter och konfirmationspresent och istället för en blomma.

När det gäller Falkenbergsprodukter så finns det flera olika produkter att välja mellan. En pryl där ordet Falkenberg står skrivet på. Att ge detta till någon som kanske inte bor på orten längre kan påminna om svunna tider. Eller så hjälper den dig att komma ihåg dina rötter. Sortimentet varierar. Kom gärna in och titta.

Presenter till de små

Vill man köpa en prisvärd present till den nyfödda kan man med fördel välja ut en nalle från Bukowski. En liten snutte från Klippan tillsammans med en lite hjärtformad tandask kan bli ett bra kit. Små pussel med 3,4 eller 5 bitar är fritt att ta sig an från 10 månaders ålder. Sångboken från Eller och Olle innehåller fina bilder och lite text. Sånger i dessa böcker kan ALLA. Så det är bara att sjunga ut.

Till den person som har levt ett långt liv och kanske inte behöver så många fler saker kan det vara bra med något ätbart som present. Hos Ting & Tanke kan man välja mellan olika kaffe och tesorter och kombinera med praliner. En härlig svensktillverkad risotto med en god smaksatt olja i en cellofanförpackning är uppskattat hos många. Ja, alternativen är många.

Skulle man nu ha köpt en present som inte faller i smaken hos mottagaren eller man kanske får 2 av samma sort. Då har vi sedvanlig bytesrätt på alla varor utom delikatesserna.

Sortimentet på Ting & Tanke varierar i säsong och byts ut efter hand. På det sättet blir det lite roligare för dig som kund att botanisera bland alla olika färger och former. Skulle vi inte ha just den produkten som Du letar efter kan vi kanske hitta något annat som passar lika bra.